Waarom werken met een nivelleringsysteem bij het tegelen?

Werken met een nivelleringssysteem, welke voordelen biedt het?

 

Het gebruik van een nivelleringssysteem bij het tegelen biedt vele voordelen en zorgt voor een professioneel resultaat.

Met dit systeem kunnen tegels gelijkmatig en op dezelfde hoogte worden geplaatst. Het minimaliseert hoogteverschillen en oneffenheden tussen de tegels, wat resulteert in een strakke en vlakke afwerking.

Het nivelleringssysteem voorkomt ook holle ruimtes onder de tegels, waardoor ze stevig en duurzaam worden geïnstalleerd. Bovendien bespaart het systeem tijd en moeite, doordat het de installatieprocedure vereenvoudigt en correcties minimaliseert.

Zelfs beginners in het tegelen kunnen met een nivelleringssysteem professionele resultaten behalen. Het is geschikt voor verschillende soorten tegels en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het systeem minimaliseert de kans op tegelbreuk en vergemakkelijkt het creëren van een uniforme voegbreedte. Het maakt ook het plaatsen van grote formaten tegels eenvoudiger en vermindert het risico op ongelijke hoogtes.

Naast de praktische voordelen zorgt een nivelleringssysteem voor een naadloze overgang tussen ruimtes en een uniforme uitstraling. Het is een kosteneffectieve investering, omdat het herbruikbaar is en extra mortelgebruik vermindert. In natte ruimtes helpt het systeem bij het behouden van de juiste helling en afwatering.

Het verbetert de duurzaamheid van de tegelvloer of -wand en kan zelfs worden gebruikt bij het leggen van mozaïektegels. Kortom, het gebruik van een nivelleringssysteem zorgt voor een efficiënte, professionele en strakke tegelinstallatie.

Luxabo
50 jaar ervaring in tegels en klinkers

Elke maand prachtige promoties