10 tips voor de zelfplaatsers

Zelf je tegels plaatsen? Het is zeker haalbaar!

Maar houdt deze tips in gedachten.

 

1.Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, vlak en stabiel is voordat je begint met tegels leggen. Verwijder eventuele oneffenheden en zorg voor een goede hechting.

 

2.Investeer in kwaliteitsgereedschap: Zorg voor goede tegelsnijders, tegelkruisjes, een waterpas en een troffel. Kwaliteitsgereedschap zorgt voor nauwkeurigheid en een beter eindresultaat.

 

3.Maak een legplan: Voordat je begint, maak een legplan om de tegels op de juiste manier te plaatsen. Denk na over het patroon, de richting en eventuele snijwerkzaamheden.

 

4.Bewaar snijwerk: Gooi de overschot van het maatwerk en afgesneden tegels niet weg, ja kan ze altijd ergens anders gebruiken.

 

5.Gebruik de juiste lijm: Zorg ervoor dat je de juiste tegellijm gebruikt voor het type tegels en de ondergrond. Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

 

6.Controleer regelmatig op waterpas: Houd tijdens het leggen regelmatig een waterpas bij de tegels om ervoor te zorgen dat ze mooi vlak liggen. Aanpassingen kunnen nodig zijn om een gelijkmatige installatie te garanderen.

 

7.Let op de voegen: Zorg voor gelijke voegen tussen de tegels door tegelkruisjes te gebruiken. Verwijder overtollige lijm of voegmiddel direct om een strakke afwerking te krijgen.

 

8.Snij zorgvuldig: Als je tegels moet snijden, neem dan de tijd en wees nauwkeurig. Gebruik een tegelsnijder of een tegelzaag en zorg voor veiligheid door beschermende kleding en een veiligheidsbril te dragen.

 

9.Laat de lijm uitharden: Nadat het tegelwerk is voltooid, laat je de tegels voldoende uitharden voordat je ze belast. Volg de instructies van de tegellijm- en voegmiddelproducent voor de optimale uithardingstijd.

 

10.Werk af met kit: Zorg voor een goede afdichting van de tegelranden en de aansluitingen met kit. Dit voorkomt vochtproblemen en geeft de tegelinstallatie een nette afwerking.

Luxabo
50 jaar ervaring in tegels en klinkers

Elke maand prachtige promoties